5 kihagyhatatlan kellék egy vintage esküvőből

vintage létra
vintage létra

A vintage esküvők méltán lettek népszerűek az utóbbi években. A természetközeli alapanyagok, formabontó megoldások és az a rengeteg szeretet teszik olyan ellenállhatatlanná.
Sok ötletet lehet hozzá találni, igazából csak a képzelet szab határt annak, hogy minden egyes részletet vintage ruhába öltöztessünk! Most adunk 5 olyan ötletet, amit szinte minden vintage esküvőn megtalálsz és garantáltan vintázs hangulatot teremtenek!

Vintage székszoknya

Az egész lakodalom hangulatát meghatározza a terem berendezése. A székek pedig főként hangsúlyosak, hiszen sok van belőlük és mindenkinek van egy. A tipikus vintage anyag, a csipke. Csipkéből igazi vintage hatást érhetünk el, főleg akkor, ha fodros az anyag. Színek tekintetében a fehér és ennek árnyalatai és a rózsaszín a leggyakoribb. Más színekkel is el lehet dolgozni, de az élénk, hivalkodó színeket kerüljük, mert az már nem igazán vintage.
A habos-babos érzésre szükség van, anélkül nem vintage székszoknya, de természetesen mindenki a saját ízlése szerint alakítja. Rajtad múlik, hogy mennyire viszed túlzásba… bár igazából eltúlozni nem is lehet, hiszen az a lényeg, hogy nektek tetszen és vintázsból sosem lehet elég! 🙂

Vintage asztalidísz

Az asztalidísz is egy olyan kellék, amivel minden meghívott találkozik és az egész lakodalom alatt látja. A vacsora hangulatát jelentősen befolyásolja. Ez is olyan részlet, ami önmagában még kevés, de ha a többi részlethez hozzáadódik, akkor lesz teljes a kép. Mitől lesz igazán hatásos? Mitől lesz tipikus vintázsos? Használj természetes anyagokat! A fatörzs egy szelete, a befőttes üveg és a virágok adják a vintage lényegét.
A vintage asztalidísz című cikkünkben részletesen írtunk róla! (link)

Vintage bőrönd kártyákkal

A bőrönd szintén gyakran előforduló kellék. Az antik hatást erősíti. A „nagyi szekrényéből” előkerülő kincseket rejti magában, amiket aztán fel lehet használni dekorációnak. A régi bőrből készült bőröndök jól passzolnak a természetes anyagú többi dekorációs tárgyhoz… a fához, a virágokhoz, az üveghez.

Vintage lámpák

vintage lámpák
vintage lámpák

Vannak tipikus vintage hangulatú lámpák, lámpabúrák vagy inkább villanykörték. Egyedi fényük és formájuk magával ragadó és káprázatos hangulatot tud teremteni. Ezt is használhatjuk a lakodalomban az asztalok felett, a zenészek, a táncparkett megvilágításához. Változatosan dekorálhatunk vele, hiszen különböző hosszúságúra hagyhatjuk meg őket. Vannak asztali verziók is.
A gyertya szintén gyakran előforduló dekorációs eszköz esküvőkön. Egy-egy antikolt, koptatott darab pedig tökéletesen illik a vintage esküvőbe.

Vintage kalitkák

vintage kalitkák
vintage kalitkák

A kalitkák ideálisak arra, hogy telerakjuk őket szebbnél szebb virágokkal! Többnyire fehér vagy valamelyik visszafogott színre érdemes festeni őket. Természetesen a koptatott hatás itt is remekül működik. Ezeket is lehet használni a lakodalomban az asztalok felett, az ifjú pár felett, a bejáratnál vagy bárhol, ahol csak jól esik! Gyöngysorokkal lehet díszíteni, ahogy lelógnak a kalitkából.
Selyemmel, csipkével is szépen mutatnak. A kötelet, amin lóg a kalitka, bevonhatod csipkével vagy lelógathatod róla.

Összegezve

Használd fel bátran ezt az 5 ötletet és alakítsd kedvedre, ízlésedhez megfelelően! Sőt! Gyűjtsd tovább az ötleteket és varázsold esküvődet olyanná, ahogy megálmodtad!

5 kihagyhatatlan kellék egy vintage esküvőből
5 (100%) 4 szavazat