Esküvői dekoráció ötletek

Miket találhatunk az esküvői dekoráció ötlettárában?

lufi esküvői dekoráció
lufi esküvői dekoráció

Sokaknak bizonyára megvan a saját elképzelésük arról, milyen is legyen az esküvői dekoráció. Ebben az esetben csak a költési lehetőségek határolják be az elgondolásokat. Ugyanakkor az ötletekből sosem elég, újabbnál újabb megoldásokkal, inspiráló koncepciókkal találkozhat az ember, amikor a nagy nap szervezésén dolgozik. Azt persze nehéz megmondani, hogy milyen az ideális dekoráció, hiszen különböznek az ízlések. No de lássunk néhány ötletet!

Mivel dobhatjuk fel az asztalt és a székeket? Apróságokkal is sokat tehetünk ezért.

  1. Többek szerint is kedvelt és stílusos dekorációt készíthetünk a fejre fordított boros poharakkal, melyek tetejére egy-egy gyertyát tehetünk. A poharakat töltsük meg valamilyen, a teljes dekorációhoz színben is jól illő virággal.

  2. A csipke motívumok igazán időt állóak, ma is jó választás lehet az asztal díszítésére. Kézműves csipkeszalagokban, terítőkben is gondolkozhatunk, de akár az ültetőkártyát is felöltöztethetjük csipkemintával.

  3. Ha többszínű dekorációban gondolkozunk, akár a színes cukorkák, macaronok is feldobhatják az asztal díszítését.

  4. Néhol a parafadugók is megjelennek az ünnepi asztal díszeként. A parafadugókkal megtöltött poharak, a dugókba tűzött ültetőkártyák is remek kiegészítői lehetnek az esküvői dekorációnak.

virágszirom esküvői dekoráció
virágszirom esküvői dekoráció

Ötletek a terem dekorációjára

  1. Több helyütt is bérelhetünk az alkalomnak megfelelő székszoknyát. Ugyanakkor akár egy szimpla fátyollal is feldíszíthetjük a székeket, ami nem csak a szemnek kedves, de talán még egy kicsit le is faraghatunk vele a költségekből.
  2. A lampionok sem mentek ki a divatból, az esküvői dekoráció remek kiegészítői lehetnek. S talán még némi nosztalgiaérzést is előcsalogathatunk velük.

  3. Gondolhatunk akár fellógatott virágfüzérekben is, melyekre szintén számos ízléses megoldást találhatunk az interneten némi keresgélés után.

  4. Ám a léggömbök is igazán stílusos külcsínt adhatnak a teremnek. E téren aligha lehet rossz elképzelés, a szív formára összekötött lufiktól kezdve a csokorba szedett léggömbökön át az úgynevezett lufitoronyig mindenre van példa. Arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy a lufi színe passzoljon az esküvői dekoráció többi díszítőelemének színvilágához.

A szín sokat elárul

Kérjünk inkább véleményt, ha nem vagyunk biztosak abban, passzolnak-e a díszítőelemek színei, s azok összességében is harmóniát képeznek a helyiséggel. Ugyanis a színkombináció lesz az első, ami a terembe vagy a szabadtéri helyszínre lépve a legtöbbeknek szemet szúr majd. S mint azt jól tudjuk, az első benyomás sokat számít.

Esküvői fotósarok

Az esküvői fotósarok önmagában megérne egy külön cikket, miért is lett ekkora divat mára. De tény, hogy sokan gondolnak már erre is. Néhány képkerettel, s némi leleményességgel magunk is készíthetünk ilyet, feldobva ezzel az esküvői dekorációt. A fotósarokhoz külön kiegészítő szetteket is vásárolhatunk, néhány ezer forintért már találhatunk ilyet.

Esküvői dekoráció ötletek
5 (100%) 5 szavazat