A vintage esküvő jellemzői

Régies, antik tárgyak, kopottas bútorok, pasztellszínek, és rengeteg csipke. Már hazánkban is hódít az utóbbi évek legnépszerűbb esküvői trendje, a vintage stílus! Nézzük, miért is éli újra reneszánszát a békebeli idők divatja, és hogyan tehetjük mi is hamisíthatatlan vintage stílusúvá esküvőnket!
A nagy napra készülve minden ifjú pár számára fontos hogy az esküvő mind stílusában, mind hangulatában egyedi és felejthetetlen legyen. Millió lehetőség közül válogathatunk, hogy minél különlegesebbé varázsoljuk ezt a jeles alkalmat. A nosztalgia, régi korok stílusjegyeinek a megelevenítése modern világunkban hatalmas népszerűségnek örvend manapság, így egyértelmű, hogy ez alól az esküvők sem maradhatnak ki!

esküvő

Mi is az a vintage?

Magának a szónak a jelentése régi, régmúlt korokból való. Ha egy vintage esküvőről beszélünk, főként a békebeli, 20. század eleji, II. világháborút megelőző évek jellegzetes stílusjegyeire kell gondolni. Persze a vintage egy tág fogalom, akár az 1700-as évek divatjából is meríthetünk, ha ilyen jellegű lakodalmat álmodtunk meg. A lényeg, hogy egy vintage stílusú esküvő a régmúlt idők szépségeit, hangulatát és kedvelt tárgyait elevenítse meg.

Mitől is lehet vintage stílusú egy esküvő?

Ha azt szeretnénk elérni, hogy a békebeli idők stílusában pompázzon a nagy napunk, fontos hogy nosztalgikus, vidám és merész hangulatot teremtsünk, amely visszarepít minket és vendégeinket a múltba!

A vintage stílusú meghívó

Mára a lakodalmak nélkülözhetetlen kellékeivé váltak az egyedi meghívók. Már ezzel megmutathatjuk a vendégeknek, hogy milyen stílusú esküvőt tervezünk. Érdemes olyat készíteni, amely több, mint egy információt közlő képeslap, és a vendégek szívesen tartják az emlékpolcukon még évek múlva is! Egy gyöngyökkel díszített, szalagos, csipkés meghívó finoman jelzi a rokonoknak és barátoknak hogy egy vintage esküvőre hivatalosak! Ne feledjük a papíron szereplő szöveg betűtípusát sem, választásunk olyanra essen, amely hűen tükrözi a régi korok stílusjegyeit!

meghívó

A vintage stílusú dekoráció

Egy régi bőrönd, madárkalitka, kopottas régi bútorok, antik könyvek, horgolt csipke… ez csupán pár példa volt arra, hogy milyen dekorációk passzolnak leginkább a vintage stílushoz. A kopottas bútoroknak és kiegészítőknek köszönhetően lesz izgalmas, régies hangulata a lakodalomnak. A dekoráció akkor válik csak igazán harmonikussá, ha az ültetőkártya, menükártya, és a köszönőajándékok is mind vintage stílusúak. A teljes az összhangot pedig akkor érjük el, ha ezek mind-mind illeszkednek a meghívókhoz is! A virágdekoráció kiválasztásakor pedig gondolkodjunk pasztell árnyalatokban! A hortenzia, rózsa, bazsarózsa, orgona vagy tulipán kivétel nélkül remek választás!

dekor

A vintage stílusú menyasszonyi ruha

Talán mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az esküvői ruha a leglényegesebb momentuma a menyasszony megjelenésének. A legfontosabb szempontok a ruha kiválasztásakor hogy hűen tükrözze a menyasszony egyéniségét, stílusát és illeszkedjen a testalkatához. A vintage menyasszonyi ruha kiválasztásakor semmikép sem a hófehér szín legyen mérvadó, inkább az ekrü és vanília árnyalatai közül szemezgessünk! A békeidők divatját megelevenítő sifon- és selyemruhákkal kitűnő összhangban állnak a vintage csipkék és az antik ékszerek. A húszas évekre jellemző szabásvonalakkal pedig még jobban erősíthetjük a vintage stílust! Arra viszont mindig ügyeljünk, hogy a ruha fazonja a lehető legelőnyösebb legyen, és kiemelje a menyasszony alakját!

menyasszonyi ruha

 

A vintage esküvő jellemzői
5 (100%) 3 szavazat