Az esküvő stílusa 

Az esküvő stílusa milyen lesz?

Ha nagyszabású esküvőt szeretnél és az ízlésed egy királykisasszonyé, de a pénztárcád kevesebbet enged csak meg, ne aggódj! 

Koncentrálj a fontos aspektusokra mint a : helyszín, szórakoztatók és a ruha amit viselsz és a többi majd magától a helyére kerül. 

Inspiráció 

Először is a hangulatot kell megteremteni. Menjetek el együtt este valahová, és néhány könnyű ital után és nézzétek meg a szüleitek esküvői albumát a részletekre koncentrálva mint a ruha, haj, autó, dekoráció. A hétvégén hosszú mozi tanulmányokat folytathattok (DVD tulajdonosok előnyben) ahol a klasszikusok ötleteiből meríthettek : Fred Astaire és Ginger Rogers cilinderben, Catherine Hepburn nagyestélyiben. 

Táncórákra is bekukkanthattok : nagyon fontos! Keringő, foxtrott, esetleg swing is jöhet. 

A bejelentés 

A leghagyományosabb elefántcsont szín papíron feketével írott bejelentők mellet ma már rengeteg stílus áll rendelkezésre. Nem szokás többé válasz kártyát mellékelni sem. Ne felejtsétek el, minél később este van a rendezvény és minél több a vendég annál hivatalosabb lesz. Ha ilyen a szándék jelezzétek, hogy a vendégek ennek megfelelően tudják öltözetüket kiválasztani 

A helyszín

Ez fogja meghatározni a hangulatot : régi villa, elegáns klub, bálterem vagy egy múzeum lenyűgöző előcsarnoka. Egy biztos: kell legyen elég hely a táncra. 

Ne felejtsétek az olyan részleteket, mint a gyertyák virágok terítők, dekorálható műfák, díszpárnák, és drapériák. 

Megjelenés 

Mit is fogsz viselni? A ruha esetében a kevesebb sokszor több. Inkább egy sima a vonalú ruha kényelmes és az uszály hosszát is a rendezvény típusa határozza meg. Ha nem akarsz uszályt egyáltalán az estélyi ruha, tüll, selyem vagy szatén szoknya anyaga tökéletes. 
Hosszú tüllfátyol is választható az uszály hosszának megfelelően amely a drámai hatást erősíti. Gondolj arra is, hogy a fogadás idejére levehető fátylak is vannak. Amennyiben nem akarsz fátylat, tiarát, gyöngyös fésűt, selyemvirágokat, vagy igazi virág koszorút is viselhetsz. Végül pedig könyékig érő kesztyűt vagy stólát is felvehetsz időjárástól függően. 

Hivatalos rész

Esti esküvőre a vőlegény szmokingba bújhat (fekete nyakkendővel) vagy frakkba (fehér nyakkendővel). 
A másik lehetőség a fehér szmoking kabát. Napközben zakó a megfelelő viselet. Elvileg este 6 előtt nem illő szmokingot hordani, de ezt már nem tartják be. 

Étkezés 

Az esti koktél partin legyenek koktélok! Ültetett több fogásos étel válogatás a legformálisabb (előétel , saláta, szörbet/hal, torta/desszert, kávé). Ha azt akarod, hogy a vendégeid keveredjenek egy kicsit az önkiszolgáló desszert büfé erre jó lehetőséget teremt. Elegáns étkészletre feltétlen szükség van és a kaviár, osztriga és különböző pezsgő vagy bor minden fogáshoz növeli az esemény fényét. Ha nem akarsz ültetett étkezést szóba jöhet egy koktél fogadás italokkal és falatkákkal ahol egy jazz zenekar biztosíthatja a szórakozást.