Vintage esküvői asztaldísz

virágcsokor asztaldísz
virágcsokor asztaldísz

Méltán vált népszerűvé a vintage stílusú esküvő az utóbbi években. Kedves és szerethető stílus, ami tele van élettel és szeretettel. A természetes alapanyagok használata és a formabontó, újszerű megoldások igazán különlegessé teszik az esküvőt.
Ebben a cikkben a vintage esküvői asztaldíszről lesz szó. Mutatok példákat és a tipikus összetevőket, amitől igazán „vintázsossá” válik egy asztaldísz és passzol a többi vintázs tárgyhoz.

Vintage esküvői asztaldísz jellemzői

Fontos, hogy a természetes hatásra törekedjünk! A vintage tipikus jellemzőit viseli magán és azokat az alapanyagokat használja fel, amikkel a vintage stílus létrehozható. Mik ezek pontosan?

1, Virágok mindenfelé!

Virágok nélkül elképzelhetetlen a vintage! A színes, vidám virágcsokrok minden vintage dekoráció alapja. Gyakran teszik ki a lakodalomban az asztalokra. El lehet úgy osztani, hogy négy emberhez jusson egy virágcsokor. Lehet pohárba is tenni egy-egy szál virágot és más kiegészítőkkel díszíteni.

2, Fa minden mennyiségben!

vintage fa asztaldísz
vintage fa asztaldísz

A fa is egy jellemzően vintage dekorációs alapanyag. Főleg, ha az még koptatott és régies hatású! Gyakran tesznek alátétnek egy fatörzs néhány centi vastag darabját, amire még lehet pakolni bármit.

3, Befőttes üveg

csuprosüveg virágokkal
csuprosüveg virágokkal

A befőttes üvegbe mehetnek a virágok, gyertyák, akár egy üdvözlő kártya, egy levél is.

4, Csipkés terítő

A csipke szintén tipikus vintage kellék és amúgyis bármely esküvőn szívesen használják. Egy asztaldísz méltó alapja lehet. Az egész terítőt is alkothatja csipke vagy egy fehér terítőre rá lehet tenni egy hangsúlyos csipke anyagot.

Hogyan készítsek vintage esküvői asztaldíszt?

Ahhoz, hogy elkészítsd, csak idő, energia és türelem kell. Ha szereted a „csináld magad” dolgokat, akkor élvezni fogod! Egy esküvőn általában elég sok asztaldíszre van szükség és minél különlegesebbet szeretnél, az annál bonyolultabb lesz. Tehát sok időbe fog telni, mire elkészül az összes. Különösebb kézügyesség se kell a legtöbb ötlethez.
Ötleteket az internetről szerezhetsz. Azon belül is a Pinterest, a Google képtalálatai a legjobbak! Azonnal meg is mutatják, hogy hogyan csináld, akár lépésről lépésre. Általában ezeknek az ötleteknek az elkészítése nem kerül sok pénzbe, hiszen sok helyen beszerezhető, természetes alapanyagokból készülnek. Hobbi boltokban megtalálod őket.
Szakemberre is rábízhatod. Úgy pedig nyilván költségesebb, de sokkal profibb lesz.

Vintage esküvői asztaldíszek

Felsorolok néhány konkrét megoldást, amikkel biztosan nem lősz mellé és garantált a vintage hatás!

  • Fa alátét
  • Parafadugó
  • Virágcsokor
  • Mr és Mrs tábla
  • Képeslap vintage stílusban
  • Madárkalitka virágokkal
madárkalitka
madárkalitka

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor az asztaldíszek biztosan vintage stílusúak lesznek! Fontos, hogy ezek jól sikerüljenek, hiszen mindenki gyönyörködhet majd bennük az egész lakodalom alatt.

Vintage esküvői asztaldísz
5 (100%) 5 szavazat