Tippek az esküvői meghívó elkészítésére

esküvői meghívó
esküvői meghívó

Az esküvői előkészületek bizonyára az egyik legstresszesebb időszakot jelentik az ember életében. Szeretnénk, ha tökéletesre sikerülne a ceremónia, de ugyanígy vágyunk arra is, hogy a legapróbb részletek is emlékezetesek maradjanak később. Az esküvői meghívó esetében is igaz ez, hiszen a fotókhoz hasonlóan ezt is eltesszük majd emlékbe. Összegyűjtöttem néhány ötletet, milyen is lehet egy ízléses esküvői meghívó.

Az esküvői meghívó stílusa

A meghívó stílusa önmagában is sokat elárul arról, milyen lesz az esküvő. De ha belegondolunk, hogy az igazán díszes darabok sok esetben még a polcokra is kikerülnek később, érdemes igazán jól megválasztanunk a külcsínt. Romantikus, elegáns, humoros, de a régiesebb stílusjegyeket is magában hordozó vintage stílusban is gondolkodhatunk. E kategóriákon belül már csak a fantázia szabhat határt az esküvői meghívó kinézetét illetően.

  • A vintage stílusú esküvői meghívóknál szóba jöhet a régies, a feltekert pergamenhez hasonló, barnított papír. De ízlésesen, masniszerűen átkötött, tasakba helyezett meghívót is tervezhetünk.

  • Ha inkább romantikus esküvői meghívót képzelünk el, a gyöngyház, csipke és virágminták széles választékában gondolkodhatunk. Sok ilyen jellegű meghívónál dominál a fehér szín.

  • Az elegáns stílusú esküvői meghívóknál gyakorta a krémszínű, letisztult formavilág válik igazán hangsúlyossá.

  • Ha a humoros változat mellett voksolunk, vidám stílusjegyek, élénkebb színek, akár még rajzolt figurák is megjelenhetnek az esküvői meghívón. Vannak igazán ötletes darabok is a piacon, ilyen a puzzle, azaz kirakó formájában kiküldött meghívó. Itt a vendég a darabok összeillesztése után olvashatja el a meghívó szövegét.

esküvői meghívók
esküvői meghívók

Milyen az ízléses esküvői meghívó szöveg?

Nem csak a stílust, többen az esküvői meghívó szövegtípusait is megkülönböztetik. Így beszélhetünk hagyományosabb és ha úgy tetszik, lazább megfogalmazásról is. Tucatnyi példát találhatunk az interneten.

  • A tradicionális, hagyományosnak mondott esküvői meghívó szövege viszonylag rövid, tulajdonképpen a legfontosabb információkat írja le a meghívott vendégek számára. Olykor komolyabb hangvételben, esetleg magázva fogalmaz, máskor személyesebb a leírás.

  • Van, aki lazább hangvételben adja szerettei tudtára az információkat az esküvői meghívó szövegében. Ebben a verzióban kötetlenül fogalmazhatunk, némi humorral is fűszerezhetjük a meghívást.

Az idézetek kérdése

A legtöbben kedvelik az idézeteket, ez modern világunk ellenére sem változott. Sőt, ha egy kicsit jobban belegondolunk, még nagyobb szerepet kapnak ma az idézetek, mint néhány évtizeddel korábban. Akkor miért is ne szerepelhetne egy szép gondolat az esküvői meghívón? Olyan idézetet válasszunk természetesen, mellyel valóban egyet értünk, mely tükrözi személyiségünket. Lehet mélyebb, érzelmes, de még akár vicces is. Szokták volt mondani a választás kérdését illetően, hogy ízlések és pofonok, az én személyes véleményem viszont az, hogy ne válasszunk túlságosan hosszú, terjengős idézetet. A kevesebb több!

Összegző gondolatok

  1. Az esküvői meghívó többféle stílusban is készülhet, vintage, romantikus, elegáns, humoros változatot is megkülönböztethetünk.

  2. A megfogalmazás típusánál is különbséget tehetünk, komolyabb és lazább változatban gondolkodhatunk. A kettőt viszont aligha éri meg kombinálni.

  3. Idézet is került az esküvői meghívóra. Ne válasszunk túlzottan terjengős gondolatot.

Tippek az esküvői meghívó elkészítésére
5 (100%) 5 szavazat