Nyári esküvők

Nyári esküvők – Mire is kell legjobban vigyázni, ha nyárra terveztük a ceremóniát?

nyári esküvők
nyári esküvők

Legelőször is arra, hogy ez a szabadságolások ideje, azaz mind a rokonaink, mind pedig a szolgáltatók nehezen elérhetőek, ennek ellenére sokan tervezik esküvőjüket ilyenkorra és velük kell “konkurálnunk”. Ezért praktikus számos dolgot előre megfontolni.

– a szolgáltatásokat jó előre meg kell rendelni, hogy az étterem, fotós, sminkes, meghívós stb. cégek biztosan tudják a kívánt szolgáltatást időre biztosítani
– a rokonokat és meghívottakat értesíteni kell, nehogy épp elutazzanak
– a meghívókat a szokásosnál előbb is kiküldhetjük

De vannak ennek az időszaknak nagyon pozitív oldalai is. Rengeteg gyönyörű kültéri helyszín közül válogathatunk, a ruhát is szabadon választhatjuk, és a nászutak választéka is igen széles akár belföldre, akár külföldre tervezünk.

Vegyük figyelembe, hogy ilyenkor az utazási irodáknál is főszezon van, és a szállásfoglalást időben kezdjük el. Az árak is kissé magasabbak, de nem is feltétlenül kell főszezonban lennie a nászútnak, hiszen az esküvő után is ráérünk néhány héttel elutazni, amikor már mérsékeltebb áron és könnyebben találunk helyet.

Az extrém időjárási körülményekre is terveznünk kell. Mi történik, ha nagy a meleg, vagy éppen az utóbbi idők egyik trópusi jellegű zivatara következik be. Gondoljunk azokra, akik idősek, és a mozgás már nehezükre esik, illetve kisgyerekkel jönnek.

Praktikus, ha a szertatás és az étkezés között a messziről érkezetteknek pihenőhelyet, illetve frissítőket tudunk biztosítani, főleg abban az esetben, ha nagyvárosról van szó, és nem ismerik a várost. A kültéri helyszínek estében legyen mindig árnyék, sátor vagy szék azok számára akik le szeretnének ülni, illetve eső esetére is.

Gondoljuk át jól, mennyi embert akarunk mozgatni és ezt hogyan tudjuk megvalósítani. Nem várhatjuk el, hogy rossz körülmények között gyalog nagy távolságot tegyenek meg. Szervezzük meg, ki kivel megy át egyik helyszínről a másikra, illetve legyen a családnak egy nőrokona, aki a “balesetek” esetén segít. Azaz, ha valaki elázott, lefutott a harisnyája, pelenkáznia kell stb.

Végül pedig, de nem utolsó sorban gondoljuk az esztétikum mellett a magunk kényelmére is! Egy habos, fodros műszálas ruha a templom hűvösében kellemes látvány, de ugyanez egy kerti rendezvényen lehetetlenné teszi a mozgást és izzaszt is.