Esküvői ajándék

Mi lehet az ideális esküvői ajándék?

esküvői ajándék
esküvői ajándék

Nem csak az esküvőt szervező párnak lehet némiképp stresszes a nagy nap előtti időszak, a vendégek is elgondolkoznak olykor azon, vajon mi is legyen az ideális esküvői ajándék. Jóllehet nem egy esetben finoman utalnak arra a házasságot kötő párok, mire lenne leginkább szükségük, de akad amikor tanács nélkül marad a vendég. Igyekszem összegyűjteni néhány ötletet ebben a cikkben, ami segíthet valamelyest a döntésben.

Esküvői idézetek az ajándék mellé

Minden ajándék személyesebb akkor, ha egy-egy alkalomhoz illő gondolatsorral, idézettel kísérjük. Nincs ez másként az esküvőn sem, egy szép idézettel még emlékezetesebbé tehetjük a meglepetést. Persze különböznek az ízlések és megoszlanak a vélemények, de abban a legtöbben egyet értenek, hogy nem illő túlzottan terjengős idézetet választani.

Pénzzel nem lőhetünk mellé

Korábban talán inkább divat volt valamilyen tárgyat, a háztartásba szükséges holmit ajándékba adni a nagy napon. Ma viszont sokkal inkább úgy tűnik – én legalábbis így tapasztalom –, hogy pénzt ajándékoznak elsősorban a friss házasoknak. Nem a legszellemesebb esküvői ajándék, de bizonyára a leghasznosabb. Főleg akkor, amikor már eleve úgy kötik össze az életüket, hogy kész háztartást vezetnek, s mindenük megvan, amire szükségük lehet.

Tipp: Egy kis fantáziával a pénzt is kreatív köntösbe csomagolhatjuk. Van, aki kisebb címletekre bontja az ajándékba szánt összeget, s egy alkalmi léggömbbe teszi bele. Így ízléses, mégis hasznos ajándékot adhatunk a nagy napon. Ha pedig egy-egy kaparós sorsjeggyel is megspékeljük a meglepetést, akkor nem csak esélyt adunk még egy kis plusz bevételi forrásra, de jelzésértékűen szerencsét is kívánunk.

Mennyi pénzt illik adni esküvőre?

Alighanem ez az egyik legnehezebben megválaszolható kérdés. Családtagként és rokonként nem lehet általánosítani, egy távoli ismerős könnyebben gondolkodhat e téren. Azt szokták mondani, legalább annyit illik adni, amennyi fedezi a fogyasztást. Jóllehet ahogy az esküvők és azok költségei is különböznek, úgy ez az összeg is változó.

Esküvői ajándékcsomag

Talán nincs is olyan eleme az esküvőnek, melyre ne kínálnának fel valamilyen alternatívát az erre szakosodott esküvőszervezők, vállalkozások. Így az ajándékválasztásban is kaphat segítséget az ember, előre összekészített csomagokból is választhat. Találni pezsgős ajándékot, vagy éppen egyedi bögréket valamilyen finom csokoládéval összecsomagolva.

Kreatív esküvői ajándék

A kreatív, úgynevezett csináld magad esküvői ajándék képezi talán a legszélesebb kategóriát, itt csak a fantázia szabhat határt. A párról készült fotómontázs vagy cumival, lakáskulccsal, csokoládéval megtöltött nászajándék-doboz, csak hogy néhány ötletet említsünk. Inspirációt könnyen meríthetünk az internetes keresőből, azt gondolom, inkább arra érdemes figyelni, hogy a ceremóniához is illő ajándékkal lepjük meg a párt. Ha humorosabb hangvételű esküvőre készülünk, lehet az ajándék is ennek megfelelő, de egy elegánsabb alkalomra talán már más jellegű ajándékot illik adni.

Esküvői köszönet ajándék

Divat ma már, hogy a párok is kedveskednek a vendégeknek valamilyen aprósággal. Íme, néhány ötlet:

  • fényképes hűtőmágnes

  • feliratozott csokoládé

  • színes macaron átlátszó dobozban

  • mini levendulazsák, aromazsák

  • a pár nevével díszített mézeskalács