Az esküvő szervezés lépései – a helyszín kiválasztása

esküvői helyszín kiválasztása
esküvői helyszín kiválasztása

Az esküvő napja az egyik legemlékezetesebb nap lesz az ember életében. Azt szeretnénk, hogy mindig jó legyen visszagondolni arra a napra, amikor összekötöttük az életünket a társunkkal, és megalapítottuk a saját kis családunkat.

Esküvői tervkészítés

Jó lesz visszagondolni arra, hogy az esküvőn kivel táncoltunk, kikkel nevettünk nagyokat, micsoda remek videók születtek. Ám ahhoz, hogy szép emlékű, jólsikerült esküvőnk legyen, komoly tervekre van szükség. Szívünk szerint lehet, hogy csak egy kis családias ceremóniát szeretnénk, de ha elkezdjük összeszámolni a rokonokat, barátokat, máris kiderül, hogy a helyszín választása lesz a legfontosabb lépés, azért, hogy a kisebb hadsereg elférjen.

Tehát nézzük a szóba jöhető esküvői helyszíneket.

Lehet, hogy a szívedben már van egy kép arról, hol szeretnél házasodni. Hajón? Kertben? Kastélyban? Látod már magad előtt, ahogy a tavacskán átívelő hídon álltok és a napfény simogat benneteket.
De aztán kénytelen vagy ránézni a térképre, és egy olyan helyszínt keresni, ahová a nagymama is könnyedén el tud jutni, és a barátoknak is max a fél világot kell átutazniuk.

Szállás nekünk és a vendégeknek

Aztán jön a következő tényező, elég egy kis vendégház, vagy többszintes szállodára van szükség ahhoz, hogy mindenki addig mulathasson veletek, amíg a táncoscipője bírja.
Ugyanott lesz az esküvői ceremónia, mint az utána következő dínomdánom? Vagy utazni kell a helyszínek között? Közel lesz a ceremónia a szálláshoz? Vajon hány vendégnek lesz szüksége rá?

Időjárás

Fontos, hogy milyen lesz az időjárás az esküvő idején. Tavaszi esőzés? Meleg nyári nap? Vagy romantikus karácsonyi hóesés?
Lényeges, hogy a helyszínnek legyen kinti és benti része is, mert az időjárás lehet szeszélyes, és kár lenne, ha amiatt izgulnánk hónapokig, hogy elázunk-e vagy sem.

Az esküvő témája és dekoráció

Aztán jön a dekoráció kompatibilitás. Olyan helyszín kell, ahol biztosan van korlát, hiszen minden korláton Virágcsokrot szeretnél látni, vagy inkább a lovashintónak kell elférnie a kapu előtt?
Legyen kert? És a kertben labirintus? Vagy inkább legyen egy nagy táncterem bent az épületben, ahol a világítással játszva lehet jó kis hangulatot teremteni?

Esküvői-farmok

Mostanában nagyon divatos esküvői ötlet, hogy az egész násznép elvonul egy farmra, messze a világ zajától. Persze ezek nem állattenyésztő farmok, hanem lovaglós, kirándulós, fürdőzős programokat is ígérő gyönyörűen karbantartott helyek, ahol néhány személyes bungalókban lehet kipihenni a fáradalmakat.

Tehát összefoglalva, az esküvői helyszín kiválasztásánál lényeges szempontok:

  • földrajzi elhelyezkedés – könnyű utazás szervezés
  • időjárás
  • létszám (mindenki beférjen)
  • romantika faktor (híd a tavon, dekorálható korlát, lovashintó)
  • szálláshelyek a környéken (minden bőröndnek jusson hely, és aki akar, alhasson)

Fontos, hogy ha már kitaláltátok a fő csapásirányt, tartsátok magatokat hozzá, mert mindenkinek lesz egy mégjobb ötlete.