Az esküvő szervezés lépései – a fotós-videós szakember kiválasztása

fotós-videós szakember kiválasztása
fotós-videós szakember kiválasztása

Az esküvő napja örök emlék az egész család, és a barátok számára. A fényképnek, amin a pároddal egymás szemébe néztek, gyönyörűek vagytok és boldogok, fő helye van nem csak a kandallón, de a facebook-on is. Ezért nagyon fontos a megfelelő szakembert választani, aki minden pillanatot megörökít majd a legszebb napotokon!
Ebben a cikkben segítünk kiválasztani a megfelelő fotós-videós szakembert.

Milyen tulajdonságokra van szükség az esküvői videó készítéshez?

Egy esküvőn rengeteg olyan dolog történik, ami csak utólag jut a tudomásodra, amikor alaposan megnézed az esküvői videókat. Ezért nagyon fontos, hogy az az ember, aki a videókat, fényképeket készíteni fogja az esküvőn, talpra esett és szemfüles legyen.
Egy fotósnak jó szeme kell, hogy legyen és rutinja abban, hogyan lehet jó képeket készíteni az esküvői zűrzavarban is. De egy videós szakembernek igazán jó emberismerőnek is kell lennie, hogy tudja, merre lesz a buli, hol érdemes videózni, nemigaz?
Ezért a fotós-videós szakember kiválasztását nem szabad kihagyni az esküvő szervezésekor az első lépésekből.

Képzett, gyakorlott és szakember legyen

Fontos, hogy gyakorlott legyen – és legyen erre bizonyítéka is, képek és videók formájában. Az nem referencia, hogy ja, tényleg az unokahúgom esküvőjén is ő volt.
Abba a hibába amúgy sem szabad beleesni, hogy majd valamelyik rokon megcsinálja. Már csak azért sem, mert az a rokon megsértődhet, megbetegedhet, elromolhat a telefonja, amivel fotózni akart, berúghat az esküvőn.
Ráadásul egy esküvői videó elkészítéséhez nem elegendő egy telefon. A rokonok amúgy is fognak videózni, rengeteget, de valószínű, hogy a kandallóra kerülő kép nem tőlük fog származni.
Érdemes tehát szakembert keresni, esetleg céget, akiknek ez a fő profiljuk, ezzel kiküszöbölöd az „éppen beteg lettem, vagy elromlott az egyetlen gépem” hibafaktort is.

Az esküvő témáját érdemes megbeszélni vele is

Ha megvan a videós szakember, kérdezz rá nyugodtan, hogy milyen hangulatú képekben, beállításokban gondolkodik. Szerinte mennyi időt vesz igénybe a ceremónia előtt, és utána. Marad-e hajnalig, míg a buli véget nem ér, vagy még tovább.
Ha különleges esküvőben gondolkodtok, különösen fontos, hogy olyan szakember kell, aki már vett részt olyan témájú esküvőn, mint a tiétek.

Fontosak a gyakorlati, technikai információk is

Milyen formátumban gondolkodik, milyen felbontásban? Hogyan fogja átadni az esküvő után. Retusál vagy nem? Leveszi róla a helikopter hangját vagy nem?
Még jobb, ha nem egy szakemberben, hanem egy csapatban gondolkodtok, mert egy ember nem lehet ott mindenütt, és az esküvő egy egyszeri és megismételhetetlen élmény, kár lenne, ha pont az az egy jelenet nem lenne megörökítve, ami még ötven év múlva is könnyeket csal a szemedbe.

Tehát összefoglalva, a fotós-videó szakember kiválasztásában lényeges szempontok:

  • szakember legyen, ne rokon
  • érdemes céget, esetleg céges csapatot keresni
  • legyen rutinja és referenciája
  • előre beszéljétek meg a képi – és videó formátumokat
  • ha különleges esküvőd lesz, ő is legyen különleges