A retro esküvő kiegészítői

esküvői díszítés
esküvői díszítés

Nehéz megfogalmazni, miért áll annyira közel az ember szívéhez a retro hangulat. Az viszont egészen biztos, hogy az elmúlt évtizedek ikonikus zenéi, a mai világban olykor már megmosolyogtató, mégis hűen őrzött öltözködési stílusjegyek kitörölhetetlen nyomot hagytak emlékezetünkben, melyet örömmel felidézünk ünnepi alkalmainkon is. De nem csak egy szülinapi partit csomagolhatunk a régi évek köntösébe. Persze, az álomlagzi szempontjairól mindenki maga dönt, mi pusztán csak összegyűjtöttünk néhány tippet cikkünkben, mellyel még színesebb lehet egy retro esküvő.

Retro esküvő meghívója

Bizonyára az a párok egyik leggyakoribb vitaalapja az esküvő előtt, hogyan is nézzen ki a meghívó, melyet kiküldenek szeretteik körében. De ha már retro esküvő az álmunk, legyen a körítés is ennek megfelelő! Így megjelenhet a papíron a pöttyös minta, a fekete-fehér színvilág, s persze a motívumokat illetően is gondolhatunk a megidézni kívánt korra.

Egy retro esküvő slágerekkel az igazi!

Abban talán a legtöbben egyet értenek, hogy a retro esküvő hangulatát az határozza meg leginkább, milyen zenék kerülnek a lemezlejátszóba, vagy sokkal inkább milyen talpalávalót húz az esküvői zenekar. A kérdés csak az, hogy melyik évtizedet szeretnénk megidézni. Van, aki Elvis korát, az ő zenéit és stílusjegyeit veszi alapul, de nem egyszer felvetődik többek között a Bee Gees, az Abba, a Queen, s Rick Astley neve is a retro esküvő zenéi között. Persze, magyar előadók slágereit is sorakoztathatnánk az ideális zeneválasztáshoz, említsük csak Demjén Ferencet, a Hungáriát vagy akár a Neotont.

A körítés és a dekoráció adja meg a retro esküvő varázsát

A dekorációnak csak a fantázia szabhat határt, ám ha már retro esküvő az álmunk, a fényekkel, s a színekkel dőreség lenne spórolni. Legalábbis, ha a diszkóőrület éveit idéznénk fel. De megjelenhet a díszletben akár egy régi telefonfülke vagy zenegép, a bakelit lemezek pedig már-már elengedhetetlen kiegészítők a retro hangulathoz, akár csak poháralátét formájában is. De hasonlóképp a régi hangulatot hozhatja el az eredeti Coca-Cola üveg, s véleményünk szerint a szintén retro üdítőitalok között emlegetett Traubisoda is.

De ha már a díszlet is retro, az esküvői autóról sem érdemes megfeledkezni e téren. A kérdést, s az ideális választást az dönti el, hogy amerikai mintában gondolkodunk-e avagy a hazánkban is jellemző retro hangulatot alapoznánk meg.

A retro esküvő kedvelt ruhái

A férfiaknak minden bizonnyal egyszerűbb dolguk van az öltönyökkel, ám a nők is megtalálhatják a korábbi évtizedekre jellemző viseleteket a mai esküvői ruhakínálat között. Nem egy vélemény szerint jó választás lehet például a pöttyös minta, de a mélyebb, kerek nyakkivágású ruhadarabok is szóba jöhetnek egy retro esküvő kapcsán.

Összegezve, röviden

  1. Már a meghívó is lehet beszédes, a pöttyös minta vagy akár a fekete-fehér színvilág is megjelenhet a papíron.

  2. A zeneválasztás nagyban meghatározza a retro esküvő hangulatát.

  3. Bakelit lemezek, régi telefonfülke, Coca-Cola-üveg, filmtekercsek is segíthetnek megidézni a korábbi évtizedeket.

  4. A nők viseletében is megjelenhet akár a pöttyös minta.

A retro esküvő kiegészítői
5 (100%) 4 szavazat