A menyasszonyi csokor a nagy nap egyik főszereplője

menyasszonyi csokor
menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor a nagy nap egyik fontos szereplője. Ott van minden eseményen, minden képen és videófilmen. Ha jól sikerül kiválasztani csodás kiegészítője a menyasszonynak. A bőség zavarában nem könnyű kiválasztani. Kiindulási pont lehet a menyasszony kedvenc virága. Tájékozódhatunk a legújabb menyasszonyi csokor trendekről és a kedvenc virágboltunkban is sok értékes információt kaphatunk a témában.

Az esküvői dekorációval is hangoljuk össze

A kiválasztásnál a ruha színe és az esküvői helyszín dekoráció színvilága mellett az ara magasságát is figyelembe kell venni. A magas menyasszony vicces hatást kelt egy apró gömb alakú csokorral és az alacsony menyasszony sem lesz mutatós a földet seprű virágzuhataggal. A dekorációhoz kiválasztott virágok romantikussá varázsolják a helyszínt és fontos, hogy a csokor egy-egy virága is megjelenjen a dekor elemekben ezzel is harmóniát teremtve.

A virágcsokrok alaptípusai:

Hosszú, leomló virágcsokor

A vízesés elnevezésű, hosszan leomló virágokból készült csokor akkor mutat igazán, ha a nagy mennyiségű zöld levél mellett színes virágok, rózsa szellőrózsa, boglárka, vagy ha szezonja van akár kardvirág is ékesíti. Ha ezt választjuk, előtte mindenképpen kérjük szakember tanácsát előnyös-e a számunkra.

Vadvirágok a csokorban és a dekorációban

A konvenciókat félresöprő, bohém esküvőknek remek dekorációja lehet a vadvirágok illatos kavalkádja. Lehet, hogy elsőre rendezetlen hatást keltenek a tarka, barka vadvirágok mégis csodás látványt kínálnak és fűszeres illatukkal is elvarázsolják a vendégeket. A pirosló pipacsok, szarkaláb, százszorszép, margaréta és kamilla mellett a nőszirom a fátyolvirág és a levendula is helyet kaphat. A menyasszony csokrához a tartósabbnak bizonyuló virágokat válasszuk. Például a pipacs bár csodaszép, sajnos nem bírja a pakolgatást és hamar leejti a szirmait.

Minimalista stílus

Bátor menyasszonyok, aki bíznak a saját ragyogásukban egyetlen szál virággal is az oltár elé vonulhatnak. Eze lehet orchidea, rózsa, kála vagy gerbera. Szokatlan, mégis látványos megoldás és bizonyítja, hogy a kevesebb néha több szabálya itt is érvényes lehet.

Drámai belépő

Ha a minél nagyobb felhajtás a cél és hogy mindenből a legnagyobb legyen, akkor ezt az extrém nagy menyasszonyi csokorral is elérhetjük. A rengeteg zöld levél, eukaliptusz és páfrány csodásan keretbe foglalja az orchidea, a bazsarózsa és tubarózsa varázslatos színorgiáját. Némi pirosliliommal, murvafürttel és borókával tovább fokozhatjuk a hatást.

Színes menyasszonyi csokor

A színes csokor a virágkötés egyik örömteli feladata. Amellett, hogy vidámságot sugároz az esküvői fotókat is lenyűgözővé teszi. Már három szín is biztosítja a hatást, de nem kell félni a tarka-barkától sem. Használjuk az adott évszak szezonális virágait.

A megunhatatlan fehér

A fehér virágok finomságukkal és eleganciájukkal örök helyet biztosítanak magukban a menyasszonyok csokrában. Évszaktól függetlenül bármikor választhatjuk. A kis zöld levelekkel keretezett hófehér virágok tisztaságot és üdeséget kölcsönöznek az arának.

Halványzöld csokor

Különleges megoldás lehet, ha halványzöld alapszínt választunk a csokrunknak, amelyet más pasztellszínekkel is kombinálhatunk. A romantikus vintage stílus elmaradhatatlan kísérői a púder színekkel együtt.